Alles over verzekeringen

reActivate werkt met veel verzekeraars in Nederland. Met een groot aantal heeft zij productie-afspraken. De verzekeraar vergoedt dan de zorgkosten, met inachtneming van het eigen risico van de cliënt. Er zijn echter ook verzekeraars die geen vergoeding geven. Controleer daarom altijd vooraf je polisvoorwaarden en neem contact met ons op, zodat je weet hoe wij hier mee omgaan.


Contract verzekeraars

Met onderstaande verzekeraars en merken heeft reActivate productie-afspraken. Het tarief staat dan vast en wij brengen, met in acht name van het eigen risico, de kosten rechtstreeks in rekening bij de betreffende zorgverzekeraar. De verzekeraar betaalt de factuur rechtstreeks aan reActivate. Alleen het eigen risico wordt door de verzekeraar bij jou als klant gefactureerd.   

Achmea, Zilveren Kruis, FBTO, De Friesland, Avero, Ziezo, Prolife, Kiemer, OZF, Interpolis, IK, YouCare, CZ, CZdirect, OHRA, Delta Lioyd, Menzis, AnderZorg, HEMA, PMA, Azivo, VGZ, Unive, IZZ, Bewuz+, UMC, NationalAcademic, UintedConsumers, De Guodse, IZAcura, BESURE, Promovendum, ZEKUR

Vrije verzekeraars

Met onderstaande verzekeraars en merken heeft reActivate GEEN contract. Behandeling kan wel plaatsvinden maar er geldt een lager tarief en reActivate brengt een aanvullend deel van de factuur in rekening bij de klant. Met deze verzekeraars werken wij met een acte van cessie.

Zorg & Zekerheid, Ditzo, De Amersfoortse, Salland, ENO, ONVZ, VvAA, PNOzorg

Afwijzende verzekeraars

Een klein aantal verzekeraars willen geen contract met reActivate afsluiten en willen ook geen rekeningen betalen. Indien je bij deze verzekering bent aangesloten krijgen wij de rekening niet van de verzekeraar vergoed en moet je de kosten zelf betalen. Dit betreffen:

DSW, Stad Holland, inTwente

Eigen risico

De zorgverzekeraar zal je wettelijk verplicht eigen risico volledig in rekening brengen in het jaar waarin je het traject gestart bent. Meestal zal dit pas aan het eind van het traject gebeuren, omdat wij de verzekeraar pas bij afsluiten kunnen factureren. Dit geldt doorgaans ook voor je eventuele vrijwillig verhoogde eigen risico. In sommige gevallen kun je compensatie krijgen voor het eigen risico, zie hiervoor de website van de rijksoverheid. 

Eigen risico geldt niet als je begeleiding zoekt die vergoed wordt in de aanvullende verzekering. Ook daarvoor kun je bij reActivate terecht, maar de vergoedingen zijn doorgaans per uur niet toereikend. Vanzelfsprekend kunnen we samen kijken naar de beste optie voor jou.


Akte van cessie

De financiële afhandeling van de behandeling kun je in de meeste gevallen aan ons overdragen door een akte van cessie te ondertekenen. Hiermee dienen wij de factuur van je behandeling direct bij je zorgverzekeraar in en de verzekeraar betaalt ons dan rechtstreeks. Dit geldt overigens niet voor alle zorgverzekeraars. Het eventueel door de zorgverzekeraar ingehouden eigen risico moet je dan nog wel aan ons overmaken.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen deze volmacht niet te tekenen. In dat geval sturen wij de factuur naar jou. Je kunt deze dan zelf declareren bij je zorgverzekeraar.

Behandelingen

reActivate kiest voor een holistische benadering met vitaliteit als doel.

meer informatie

Veel voorkomende klachten

Elk mens is uniek en heeft zijn eigen kenmerken. reActivate werkt oplossingsgericht vanuit een scherpte analyse en vanuit de wensen van de cliënt.

meer informatie

Veel gestelde vragen

Wij helpen graag. Ook door snelle antwoorden op veel voorkomende vragen. Kom je er niet uit. Bel ons dan.

meer informatie

Certificaten

ReActivate heeft als erkende Wtzi zorginstelling de kwaliteit van haar dienstverlening hoog in het vaandel. Wij hebben een actueel kwaliteitscertificaat van ISO.